Mikulov

O'Hara, Mikulov

 UZAVŘENO (01/2019)

Hodnocení: *** (Průměrný)

Datum návštěvy: 08/2018

Také v ryze vinařském kraji si lze užít trochu té irské atmosféry, a to díky mikulovskému pubu O'Hara, kde je kromě předzahrádky u hlavního vchodu, možné využít také zadní zahrádku oblíbenou především u cyklistů. Uvnitř vás přivítá moc hezký cihlový interiér s převážně dřevěným nábytkem a koženými sedačkami, jako doplňky jsou na stěnách použity reklamní cedule, zrcadla nebo zarámované obrázky s irskou tématikou. Na nápojovém lístku bylo zřejmé, že jeho životnost bude brzy u konce, ale oproti tomu jídelnímu byl vytištěn na nádherném strukturovaném papíru Rives, který se vyrábí ve skotském městečku Stoneywood. Také jeho grafika se perfektně do tohoto prostředí hodila, asi by stálo za to vzhled obou sjednotit a investovat do nových jídelních lístků. Laciný zalaminovaný kus papíru znehodnocuje nabídku jídel, které nejsou nejlevnější a zaslouží si proto adekvátní prezentaci. Na čepu byly k dispozici dvě irská piva, tmavý Guinness z Dublinu a světlý O'Hara's z Bagenalstownu. Ani jeden z těchto klenotů však nebyl servírován na originálním tácku pivovaru, který je v dobrých irských pubech samozřejmostí a tato piva mi byly nabídnuty až jako poslední v řadě za běžnými českými. V širokém okolí je v žádném podniku nemají a bylo by logické na ně upozornit přednostně. Bohužel třeba osvěžující irský cider Magners z jablek si zde nedáte, budete se muset spokojit s nechutně sladkým českým Kingswoodem, který ani neosvěží, ani nechutná jako cider. Je opravdu smutné, že se v některých irských pubech u nás stále nechají plzeňským pivovarem přesvědčit, aby nabízeli jejich nápoj plný cukru, který je vyroben z koncentrátu. Ani se nedivím, že na něj právě probíhala akce 2+1 zdarma, já bych ho tedy nepil ani ve stavu nouze, ale třeba se ho úspěšně zbaví a začnou svým hostům nabízet něco poctivějšího. Irská whiskey je zastoupena v nejdostupnějších značkách, kterými jsou Jameson, Bushmills, Paddy, Tullamore Dew, Irishman nebo Green Spot, podobné to je i u těch skotských. Z dalších ostrovních klasik jistě potěší dostupnost irské kávy nebo ginu s tonikem. Vzhledem k tomu, že z vnitřních prostor je možné přes bar nakouknout do kuchyně, tak to byla ideální příležitost ochutnat něco z místní tvorby. Potěšila mě nabídka irských a britských jídel, kterou bych sice v irském pubu očekával mnohem širší, ale lepší než nic. Jídla byla prezentována s českými popisy, asi bych nad nimi rád viděl i originální názvy, vždyť pomalu dušené farmářské jehněčí (Irish Stew) nebo pastýřský koláč (Shepherd's Pie), jsou chloubou irské kuchyně a obsluha nevěděla po jejich vyslovení, co vlastně chci. Trochu nelogicky pak samozřejmě působilo, že ryba s hranolky byla správně popsána jako Fish & Chips. Stálo by za to zamyslet se nad hudební produkcí, do irské hospody nepochybně patří mix tradiční britské a irské hudby, která vždy zpříjemní atmosféru takového typu podniku. Nechápu, proč bych měl v irském pubu, který leží na českém území, poslouchat rakouské rádio. V době Spotify a internetových rádiových stanic, je změna maličkostí. Sportovní fanoušci mohou sledovat přenosy na běžně dostupných programech, na Premier League ale budete muset jinam. Při placení mějte nachystané spropitné pro obsluhu, která si ho nemůže započítat při platbě kartou do celkové ceny, i když za tempo a ochotu by si jedna ze slečen nezasloužila nic. Můj celkový dojem je rozpačitý, protože zbývá vyřešit už jen několik detailů, které by výrazně přispěly k tomu, aby byl podnik ještě více tím, za co se prezentuje.

© 2018 Adam William
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky